2014. augusztus 8., péntek

#OFF - Kritika

Sziasztok!
Két fejezet között, gondoltam itt is közzéteszem a kritikát, amit kaptam. Én magam kértem, és köszönöm szépen W.~-nek, hogy foglalkozott a blogommal. Annyit tennék hozzá, hogy a történet teljes címe az, hogy Kill a demon today, face the devil tomorrow, azaz: Ma egy démon, holnap már maga az ördög ["címesített" fordításban]; mindkét részét fontosnak tartom.

A kritikát a Just Honestly Blogon kértem, ott is jelent meg eredetileg.

Kritika #26
Fruzsii - ... face the devil tomorrow

Kinézet: Kezdjük a fejléccel, ami elég egyedi, de nekem nem kifejezetten tetszik. Nem értem, miért van a főszereplő lányról két kép, meg hogy mik azok a kocka szerű dolgok, amik a középső alakon látszanak - értem ezt a fejlécre még mindig. A háttere pedig túl világos a designhoz képest, a feliratot meg megint nem értem, és nem azért, mert angol. Hivatalosan a blog címe ... face the devil tomorrow, a fejlécen még hozzá van csapva az is, hogy Kill a demon today. Vagy a blog címét írjátok át erre, vagy tüntessétek el a fejlécről. A háttér egyszínű, így nem tudok róla sokat mondani, de az biztos, hogy megy a fejléchez, kivéve a tetején lévő világos fényeket, de mindegy. A betűkről sem fogok kisregényt írni, csak annyit, hogy ami az első fejezet levégén van, azt telefonról alig bírtam elolvasni. (Az egy mellékes megjegyzés volt - Fruzsii.) Akkor pár mondat a modulokról. Sok a felesleges szövegdoboz, nem ártana tömöríteni. Ezeknek a tartalma kell felülre, utána a chat, a menü, a blogarchívum, a rendszeres olvasók, cserék, díjak, versenyes képek, közreműködők. Remélem nem hagytam ki semmit, ha igen, jelezd.
Pontszám: 10/5 pont. 

Írás: Miért van ennyi angol szöveg? Hat év angol tanulás után sem világos minden, hát még ha fiatalabbak olvassák, ők ennyit sem értenek. Személy szerint kikapcsolódásképp szoktam olvasni, nem nyelvgyakorlásképp. A történetben könnyű összekeveredni, bár valószínűleg el kellett volna olvasnom a tájékoztató jellegű valamit. A fogalmazásod jó, ahogy a helyesírásod is. A szívemhez ez a műfaj nem áll közel, de mivel tetszik az írásod, megnézem a többi blogodat. Na de térjünk a lényegre. A fejezetek elején sok a rizsa, és még a végére is írsz. A részek így elképesztő hosszúra nyúlnak, és türelem kell annak, aki mindent végig akar olvasni. Viszont a történeted meglehetősen egyedi, bár engem a párbeszéd, de főleg az anya által mondott szöveg emlékeztetett egy filmre, ami nem TVD vagy Teen Wolf. (Egyébként erre kíváncsi lennék, hogy mi, mert ezen meglepődtem - Fruzsii.) Amúgy az elején keveset tudunk meg a lányokról, én legalábbis hiányolom, hogy nem tudom, mennyi idősek, de lehet, hogy ez csak nálam van így. A stílusod mindenesetre szerethetőbb lenne a fejezetek elején lévő sok szöveg nélkül.
Pontszám: 20/12 pont. 

Jó úton haladsz, de a design, vagy legalább a modulsáv javításra szorul.

Összpontszám: 30/17 pont. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése